Yurtdışında Psikoloji Okumak

Psikoloji; aklı ve davranışları inceleyen,deneysel verilerle ve araştırma yöntemleriyle çalışılan bir doğa bilimidir. Dersler sözel ağırlıklı ya da ezbere dayalı değildir. Psikoloji, biyoloji, matematik, istatistik, sinirbilim gibi dersler içeren analitik düşünmenin önem kazandığı bir bilimdir.



Psikoloji Bölümü'nde öğrencinin çok araştırma yapmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri beklenir. Psikoloji eğitimi teoriye değil uygulamaya, deneysel bir temele ve araştırmaya dayalı bir eğitimdir bu nedenle stajlar büyük önem taşır.

Eğer hedefiniz klinik psikoloji ise bir klinikte staj yapmanız yararlı olacaktır. Klinik Psikoloğu olmanın şartı master ya da doktora yapmaktır. Klinik psikolojisi master programı dört yıllık psikoloji eğitimini şart koşar. Master'ın yeterli olmadığı durumlar olabiliyor bu nedenle doktora amacınıza ulaşmak için yeterli çözüm olacaktır.

Psikoloji eğitimini yurtdışında almanın avantajı her şeyden önce literatürü İngilizce olarak tanıyacak olmanızdır. Psikoloji bölümünü ingilizce okumak elbette ki kolay değil ancak inanılmaz avantajlı bir durum. Bilim her geçen gün gelişiyor, yurtdışında psikoloji alanında sürekli yeni makaleler yazılıyor ve araştırmalar yapılıyor. İngilizce psikoloji eğitimi almak demek gelişen ve yenilenen bilimi takip edebilmek demektir. Yazılan makalelerin, araştırmaların ve gelişen teknolojinin Türkçe'ye çevrilmesini beklerken yenileri ortaya çıkıyor ve bu da bizleri geriye götüren bir durum oluşturuyor.

http://www.alternatifecs.com/alt.asp?id=315

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder